Κίτρινα μανιτάρια λεμονιού, με λευκή σάρκα και ελαφρώς ανηθισμένη γεύση. Ιδανικά σε μια φρικασέ μανιταριών.
Συμβουλές προετοιμασίας
Βουρτσίστε τα μανιτάρια πριν τα μαγειρέψετε.
Συμβουλές συντήρησης
Τα μανιτάρια μας πωλούνται σε συσκευασίες με μεμβράνη που επιτρέπουν την αναπνοή του προϊόντος.
Σας προτείνουμε να διατηρείτε αυτή τη μεμβράνη γύρω από το ράφι για να αποφύγετε την ξήρανση και την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Διατηρήστε τα στο κάτω μέρος του ψυγείου σας σε ιδανική θερμοκρασία 2 έως 4°C, για μέγιστο διάστημα 3 ημερών.
Διαθέσιμες παρουσιάσεις
Ολόκληρα μανιτάρια
ράφια των 150 γρ. έως 3 Kg. ή σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη.
Ο ενόκι έχει ένα μικροσκοπικό λευκό ή μπεζ καπέλο και έναν μακρύ μίσχο που μπορεί να φτάσει μέχρι 10 εκατοστά μήκος. Ο ενόκι αναπτύσσεται σε δέσμες και καλλιεργείται σε κορμούς ή σε μέσο με βάση την πριονίδι. Καλλιεργείται κυρίως στην Ιαπωνία.
Ο ενόκι έχει μια γλυκιά, φρουτώδη γεύση και μια ελαφρώς τραγανή σάρκα. Οι μανιτάρια ενόκι είναι εξαιρετικά ωμά σε σαλάτες ή γρήγορα μαγειρεμένα. Έτοιμο προς χρήση.
Συμβουλές προετοιμασίας
Τα μανιτάρια της Ασίας χρειάζονται ελάχιστο καθάρισμα. Πρέπει να τα σκουπίσετε με ένα υγρό πανί (το πλύσιμο με άφθονο νερό θα τους αφαιρούσε μέρος της γεύσης τους).
Στον ενόκι, όλα είναι καλά. Είναι «έτοιμο προς χρήση». Συστήνουμε μόνο να κόψετε την άκρη που είναι καλυμμένη με υπόστρωμα.
Ο ενόκι είναι νόστιμος ωμός. Διακοσμεί και καρυκεύει σαλάτες και σάντουιτς. Μπαίνει σε σούπες (χρησιμοποιούμενος όπως το βερμικέλι) και σε πιάτα μαγειρεμένα ανατολικά, προσθέτοντάς τον στο τέλος του μαγειρέματος για να διατηρηθεί η λεπτή γεύση του.
Συμβουλές...